Skladba čerstvých višní

(podle  https://en.wikipedia.org/wiki/Cherry, resp.  podle zdroje  informací v databázi  USDA)

 

Višně  syrové

Nutriční hodnoty ve 100 g ovoce

Energie

209 kJ (50 kcal)

Sacharidy

12,2 g

- Cukry

8,5 g

- Vláknina

1,6 g

Tuk

0,3 g

Protein

1 g

Vitamin A ekv.

64 ug (8%)

- beta-karoten

770 ug (7%)

- lutein a zeaxantin

85 ug

Thiamin (vit. B 1)

0,03 mg (3%)

Riboflavin (vit. B 2)

0,04 mg (3%)

Niacin (vit. B 3)

0,4 mg (3%)

Kyselina pantothenová (B 5)

0.143 mg (3%)

Vitamin B 6

0.044 mg (3%)

Kyselina listová (vit. B 9)

8 ug (2%)

Cholin

6,1 mg (1%)

Vitamin C

10 mg (12%)

Vitamin K

2,1 ug (2%)

Vápník

16 mg (2%)

Železo

0.32 mg (2%)

Magnézium

9 mg (3%)

Mangan

0,112 mg (5%)

Fosfor

15 mg (2%)

Draslík

173 mg (4%)

Sodík

3 mg (0%)

Zinek

0,1 mg (1%)

Odkaz na vstupu databáze USDA
Procenta jsou relativní k
Americké doporučení pro dospělé.
Zdroj: USDA Nutriční Databáze