Aplikace
Kromě konzumace samotné višňovky v doporučených dávkách lze toto víno použít při přípravě míchaných nápojů nebo omáček k masu. Višňovka se hodí k drůbežím játrům, do guláše a do mnoha dalších jídel.
Milovníkům čokolády přijde vhod vychutnání višňovky s kouskem hořké čokolády. Zajímavá je kombinace višňovky s klasickým lékořicovým pendrekem.
Velmi atraktivní jsou různé kombinace višňovky M s višňovkou Z, která byla vyráběna pouze v letech 2015 a v malém množství i v r. 2016. Višňovku Z charakterizuje netypická čolokádová chuť višní (odrůda Záhoračka) a nízký obsah kyselin.
Těm, kteří mají rádi pudingy, zejména kakaový nebo vanilkový, doporučuji přelít puding 25 ml višňovky. Zkušenosti uživatelů s dalším použitím višňovky v kuchyni rád uvedu v této rubrice.