Aplikace

Kromě konzumace samotné višňovky  v doporučených dávkách lze toto víno použít při přípravě míchaných nápojů nebo omáček k masu.  Višňovka se hodí  k drůbežím játrům, do guláše a  do mnoha dalších jídel.
Milovníkům čokolády přijde vhod vychutnání višňovky s kouskem hořké čokolády. Zajímavá je kombinace višňovky s klasickým  lékořicovým pendrekem.
Velmi atraktivní jsou různé kombinace višňovky M s višňovkou Z, která byla vyráběna pouze v letech 2015 a  v malém množství i v r.  2016. Višňovku Z charakterizuje netypická čolokádová chuť višní (odrůda Záhoračka) a nízký obsah kyselin.
Těm, kteří mají rádi pudingy, zejména kakaový nebo vanilkový, doporučuji přelít puding  25 ml višňovky. Zkušenosti uživatelů  s dalším použitím višňovky v kuchyni rád uvedu v této rubrice.